Friday, July 7, 2017

Νέα επιστολή Κωνσταντίνου Φράγκου

 Κωνσταντίνος Φράγκος
Μηνύματος για ΟΣΜΑΕΣ, συνέχεια)
(Αθήνα, 05.07.2017
Κι ενώ είχα αποφασίσει ν’ αποσυρθώ, λόγω θέρους, τα ερεθίσματα δεν με αφήνουν ν’ αγιάσω.

Στο προηγούμενο σημείωμά μου δέχθηκα, ευχαρίστως, δύο συστάσεις.

1. Ο συγκάτοικος κ. Γ. Καραγιαννίδης μου γράφει ότι “βρίσκομαι σε άλλη χώρα αν νομίζω ότι οι μετρητές νερού λειτουργούν καλώς”. Ασφαλώς και υπάρχουν μετρητές που δεν λειτουργούν άριστα. Πόσοι είναι αυτοί; Απλά, νομίζω ότι πίσω απ’ αυτό το επιχείρημα δεν πρέπει να κατοχυρώνονται “πονηρούληδες” που δικαιολογούν την μη πληρωμή των υποχρεώσεών τους.

2. Ο κ. Χατζής μου καταλογίζει ότι το σημείωμά μου θίγει την ενότητα των οικιστών αφού γράφω ότι, στην ουσία, υπάρχει, αντί τριών, μόνο… ενάμισος σύλλογος. Αυτή τη στιγμή η πολυφωνία είναι επιζήμια και προβληματίζει την διοίκηση του ΟΣΜΑΕΣ που, όντως, πασχίζει να προχωρήσει τα θέματα. Έχει αποδειχθεί, πλέον, ότι την ουσιαστική μάχη, τους αγώνες δίδει μόνο ο Σύλλογος της κ. Νανάς Κακαβούλη. Αυτόν πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και από τις γραμμές του οποίου πρέπει να κάνουμε τη μάχη.



Σημειώνω ότι, αμφότεροι, δεν αναφέρθηκαν στην “ταμπακιέρα” δηλ. τα θεμελιώδη και ουσιαστικά θέματα που έθετα.

Κι ενώ τελείωνα το σημείωμα, δέχθηκα ένα ευγενικό τηλεφώνημα του Προέδρου του ΟΣΜΑΕΣ Σχη κ. Μπαρμπόπουλο ο οποίος με διαβεβαίωσε

 Εντός της άλλης εβδομάδος θ’ ανακοινώσει τα ονόματα των συνεπών οικιστών στις υποχρεώσεις τους, την πληρωμή των οφειλών. Απ’ αυτή θα προκύψει ο κατάλογος των “απόντων”. Οπότε θα γνωρίζουμε ποιοι φίλοι ή γείτονες μας βοηθούν στην αποκατάσταση της κανονικότητας ή την τορπιλίζουν.

 Ευθύς ως αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος, με την έκτακτη εισφορά μας, θα δώσει εντολή διακοπής παροχής στους οφειλέτες ή αλλιώς, μπαταχτζήδες. Μου πρόσθεσε ότι, σύντομα, θα προχωρήσει και σε αγωγές.

 Σας χαιρετώ, Καλό Καλοκαίρι με την ευχή να έχουμε γρήγορα νεράκι.
Αμήν.

Υ.Γ. Πριν κλείσω πληροφορήθηκα ότι εκ μέρους της κ. Ν. Κακαβούλη γίνεται προσπάθεια (διαβάσατε ήδη την ανακοίνωσή της) για εύρεση πρόσκαιρης λύσης με συμμετοχή, αμισθί, του εργολάβου κ. Πασπάλα. Η λύση εξετάζεται από τον ΟΣΜΑΕΣ. Ωστόσο ο κ. Ιατρέλλης, πάντοτε συμβάλλων στην επίλυση θεμάτων του ΟΣΜΑΕΣ, εξέφρασε την ασυμφωνία του! Για μια ακόμη φορά εύγε του. Εγώ έχω εμπιστοσύνη και ελπίζω να μην διαψευσθώ, τόσο στον Σχη κ. Μπαρμπόπουλο όσο και στην κ. Κακαβούλη.